Головна Новини Здоров'я Супрун розповіла про підступні напої та «додавання цукру»
commentss НОВИНИ Всі новини

Супрун розповіла про підступні напої та «додавання цукру»

Багато людей перевищують норму добового споживання цукру

26 червня 2019, 13:25
Поділіться публікацією:
Супрун розповіла про підступні напої та «додавання цукру»

В будь-яких солодких напоях міститься високий рівень цукру, який шкодить організму. Про це повідомляє в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у фейсбук.

"Ми відрізняємося за вагою і енергетичним витратам. Людині, яка воює на передовій, біжить ультрамарафон, навіть 100 грам доданого цукру можуть бути рятівними, а не шкідливими. Коли ми говоримо про офіційні норми і поради, то маємо на увазі людину, якій не вистачає фізичних навантажень, і досить калорій. Для такої людини важливо: чим менше цукру, тим краще", — написала вона.

Зазначається, цукрові добавки – це все, що потрапляє в їжу, і в цей список входить мед, цукор в соках і сиропах. ВООЗ рекомендує дорослим людям вживати в день від 25 до 50 грам цукру у всіх продуктах, а це – від 5 до 10 чайних ложок.

В. о. міністра охорони здоров'я перерахувала напої, в яких містяться цукрові добавки:

- Солодкі газовані напої – 10% цукру. Наприклад, маленька пляшка коли – це 35 грам цукру.

- Холодний чай у пляшці – 500 мл "свіжості", які містять денну норму цукру, від 20 до 55 грамів. Холодні напої, до того ж, не вирішують питання терморегуляції в спеку. Доцільніше пити гарячий чай і потіти.

- Солодкі йогурти – близько 15% цукру. Маленька пляшечка корисного йогурту "зі злаками, ягодами, чіа і кіноамістить більше 30 грам цукру, а пів-літровий тетрапак перевищує максимальну добову норму. Досить сумнівна користь.

- Соки – 10 грам цукру в 100 мілілітрах. Навіть якщо ви бачите "без цукру", він там все одно є, тому що він у фруктах. Але на відміну від фруктів або ягід, сокам не вистачає клітковини, тому його глікемічний індекс вище.

- Енергетики – від 3 до 60 грам в банці. Це може бути доцільним підживленням для людини в екстремальних умовах, коли немає відпочинку та можливості поїсти. Іншим людям варто усвідомлювати, що ці сахари не дістануться ні мозку, ні м'язам, а підшкірному жиру та печінці.

- Слідкуйте за чаєм та кавою. Звичка додавати цукор, помножена на кілька прийомів чаю і кави, відбирає у вас право на смаколики до них. А у випадку з раф-кавою – сироп вже є в складі цього напою.

Також Уляна Супрун перерахувала проблеми, які викликає надмірне споживання цукру та цукрових добавок. Це розвиток карієсу, стійкість до інсуліну і розвиток діабету 2-го типу, ожиріння, серцево-судинні захворювання.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що американські хіміки розробили новий спосіб боротьби з карієсом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!