Головна Новини Здоров'я Вчені створили лазер для знищення ракових клітин крові
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені створили лазер для знищення ракових клітин крові

Лазер проникає в кровоносні судини і знищує ракові клітини на місці

26 червня 2019, 14:30
Поділіться публікацією:
Вчені створили лазер для знищення ракових клітин крові

Вчені Університету Арканзасу успішно протестували лазер, який здатний знищувати ракові клітини крові. Про це повідомляє "Science Alert".

Технологія дозволяє запобігти виникненню вторинних пухлинних вогнищ, що роблять захворювання важко виліковними. Лазер при направленні на шкіру проникає в кровоносні судини і знищує на місці ракові клітини. Також він перешкоджає їм в накопиченні в організмі у вигляді метастаз.

Зазначається, що тепло, створюване лазером, справляє на поверхні пухлинної клітини бульбашки пару. При розширенні ці бульбашки пару розтріскуються, механічно її знищуючи.

Дослідники провели успішні клінічні випробування своєї системи, точно визначивши і знищивши ракові клітини у 27 з 28 добровольців.

Подібні розробки вже існують. При цьому новий пристрій здатний сканувати літр крові за годину, що набагато швидше аналогів.

Фахівці вважають, що цей швидкий і безболісний спосіб боротьби з раком дозволить не тільки зупиняти процес метастазування, але і знаходити пошкоджені клітини на ранньому етапі розвитку хвороби.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в США вчені почали випробування вакцини, яка може запобігти виникненню раку або загальмувати його розвиток.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!