Головна Новини Здоров'я Дієтолог розповіла, як очистити овочі і фрукти від пестицидів
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог розповіла, як очистити овочі і фрукти від пестицидів

Названо три простих і доступних способи

27 червня 2019, 10:59
Поділіться публікацією:
Дієтолог розповіла, як очистити овочі і фрукти від пестицидів

Пестициди утворюють на овочах і фруктах липкий наліт. Як позбутися від нього на своїй сторінці в Інстраграм розповіла українська блогер і консультант з харчування Мирослава Ульяніна. Що ж потрібно робити?

- Ретельно помити. Основна кількість пестицидів накопичується на поверхні або в шкірці, не завжди проникаючи всередину плоду. Тому фрукти і овочі потрібно обов'язково ретельно мити.

- Шкірку — геть. Хочете убезпечити себе — зрізуйте шкірку з овочів і фруктів. Так ви позбудетеся як мінімум половини пестицидів (які можуть бути присутніми), а іноді — і від усіх разом. В капусті і листових салатах видаляйте зовнішнє листя — якщо якась "хімія" і є, то вона зосереджена на них.

- Замочуйте. Наповніть глибоку ємність водою з додаванням яблучного оцту в співвідношенні 10: 1. Покладіть у воду овочі і фрукти і залиште на 15-20 хвилин. Ця процедура допоможе видалити більшість пестицидів з поверхні продуктів. Після чого обов'язково промийте їх чистою водою, просушіть і відправте в холодильник. Замість оцту можна використовувати сік одного лимона з додаванням 4 столових ложок солі.

Для зелені підійде сольовий розчин: розчиніть 1 столову ложку солі в 1 літрі води, замочіть зелень на півгодини, після чого ретельно промийте їх чистою водою і просушіть.

І найголовніше: присутність в раціоні овочів і фруктів, багатих вітамінами C і E, допомагає нейтралізувати негативний вплив нітратів на наш організм.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що вчені назвали незвичайну причину зайвої ваги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!