Головна Новини Здоров'я Супрун пояснила українцям, що робити при укусі кліща
commentss НОВИНИ Всі новини

Супрун пояснила українцям, що робити при укусі кліща

До лікаря треба йти обов'язково

29 червня 2019, 10:49 comments20559
Поділіться публікацією:
Супрун пояснила українцям, що робити при укусі кліща

В період пікніків і вилазок на природу потрібно бути особливо обережним, щоб не отримати укус кліща. Про це повідомила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці в фейсбук.

"Укус кліща не завжди можна помітити, адже тварина виділяє анестезирующую рідину, що робить момент укусу практично безболісним. За кілька годин на місці укусу виникає почервоніння, свербіж, а сам кліщ стає більше. Але кусати людей можуть і зовсім малі кліщі — вони майже прозорі і малопомітні", — йдеться в повідомленні.

Кліщі можуть присмоктуватися до шкіри на будь-якій частині тіла. Але зазвичай їх виявляють в районі пахв, паху, задньої частини колін, всередині пупка, навколо вух і талії.

Якщо після відпочинку на природі ви все ж "принесли на собі кліща і своєчасно помітили його, варто дотримуватися таких правил:

- Зверніться до найближчого травмпункту. Там кліща видалять, оброблять місце укусу і нададуть рекомендації щодо подальшого спостереження.

- Якщо немає такої можливості, спробуйте витягнути кліща самостійно. Для цього потрібно повільно тягнути його, розхитуючи його пальцями, обгорнутими марлевою серветкою, пінцетом чи петлею з нитки, яку слід закріпити ближче до шкірі. Після того, як кліщ видалений, змастіть це місце антисептичну розчином.

- Якщо частина кліща залишилася всередині, його необхідно видалити голкою, обробленої антисептиком.

- Неправильне видалення кліща піддає небезпеці потерпілого. Якщо розчавити інфікованого кліща — боррелії можуть потрапити до рани.

Також не варто використовувати "народні методи": покривати кліща лаком для нігтів або намагатися "задушити" його маслом.

Нести кліща на дослідження в лабораторії не потрібно, як і терміново здавати аналізи. Але в будь-якому випадку, якщо вкусив кліщ — треба обов'язково звернутися до лікаря. І вже разом з ним визначати подальший план дій. При необхідності лікар призначить профілактичний курс антибіотиків.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун пояснила, що робити при укусі змії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!