Головна Новини Здоров'я Пийте і худніть: вчені виявили новий ефект від кави
commentss НОВИНИ Всі новини

Пийте і худніть: вчені виявили новий ефект від кави

Чашка кави спалює калорії і сприяє втраті ваги

30 червня 2019, 22:50
Поділіться публікацією:
Пийте і худніть: вчені виявили новий ефект від кави

Вчені з Ноттінгемського університету (Великобританія) встановили, що натуральна кава сприяє спалюванню калорій в організмі людини.

Як передають "Коментарі", згідно з публікацією в "МедікФорум", ефект досягається за допомогою жиру, який міститься в кавових зернах.

Вчені заявляють, що мова йде про т.зв. "бурий" жир, що виконує ключову роль у витраті енергії з метою терморегуляції, при якій для вироблення тепла спалюються калорії.

За словами фахівців, активність бурої жирової тканини покращує контроль рівня цукру і ліпідів в крові і сприяє втраті ваги.

Свої доводи вчені підкріпили результатами експерименту, в якому брали участь особи, регулярно споживають кави. За допомогою чутливої ​​техніки дослідники стежили за процесами в бурої жирової тканини добровольців і переконалися, що питво кави дійсно робить бурий жир гаряче, змушуючи його інтенсивніше виділяти тепло і спалювати більше калорій. Коли ж учасники експерименту пили воду, подібного ефекту не спостерігалося.

"Це перше дослідження на людях, яке показало, що чашка кави здатна надавати прямий вплив на функціонування нашого бурого жиру. Його активація — це частина вирішення проблеми з ожирінням", — розповіли автори експерименту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://fraza.ua
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!