Головна Новини Здоров'я МОЗ презентувало нові автомобілі швидкої допомоги
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ презентувало нові автомобілі швидкої допомоги

Нові авто закупили для Києва і ще 5 областей

1 липня 2019, 14:10
Поділіться публікацією:
МОЗ презентувало нові автомобілі швидкої допомоги

В Міністерстві охорони здоров'я України чотири виробника презентували свої "швидкі", які планують закупити найближчим часом. Про це повідомила прес-служба відомства.

Представники центрів екстреної медицини попросили експертів МОЗ при розробці тендерної документації передбачити, щоб все медобладнання  було сертифіковано згідно ДСТУ. Також, у зв'язку із впровадженням нових протоколів надання допомоги, представники регіонів попросили укомплектувати "швидкі" апаратами штучної вентиляції легень, капнографами і апаратами ЕКГ з телеметричним модулем для передачі даних і отримання віддаленого ув'язнення.

Крім того, представники регіонів попрохали забезпечити бригади "швидкої" комфортними умовами для безпечної їзди. Зокрема, оснастити автомобілі підігрівом дзеркал і лобового скла, парктроніком, кондиціонером, повноцінним освітленням в салоні.

Зазначається, що згідно з постановою Кабміну від 22 травня 2019 року №425 "Деякі питання реалізації пілотного проекту щодо розвитку системи екстреної медичної допомоги у Вінницькій, Донецькій, Одеській, Полтавській, Тернопільській областях і р. Києві та створення оперативно-диспетчерських служб" у зазначених вище областях і столиці за рахунок субвенції на умовах співфінансування з місцевими бюджетами (не менше 25% з місцевих бюджетів) до кінця 2019 року повинні бути закупити автомобілі швидкої допомоги.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що МОЗ планує створити в 2020 році інсультні центри.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!