Головна Новини Здоров'я Медики назвали хвороби, від яких захищає черешня
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики назвали хвороби, від яких захищає черешня

Ягоду варто вживати з обережністю

1 липня 2019, 15:20
Поділіться публікацією:
Медики назвали хвороби, від яких захищає черешня

Сезон черешні вже настав, а значить, пора не тільки запасатися вітамінами і насолодитися її смаком, але й оздоровлюватися.

Вибираючи черешню зверніть увагу на колір ягід: вони повинні бути рівномірно забарвленими і міцними. Запах у стиглої черешні приємний, не повинно бути ніякого натяку на те, що ягоди вже почали бродити.

Вживання черешні позитивно позначається на функціонуванні багатьох органів:

Серцево-судинна система

У черешні міститься калій, який сприяє підтриманню нормального кров'яного тиску. Також цей елемент допомагає компенсувати гіпертензивний ефект натрію і допомагає підтримувати баланс рідини в організмі. Черешня корисна тим, хто страждає від анемії, так як є джерелом заліза і покращує кровообіг.

Нервова система

Черешня – джерело вітамінів групи В, а значить, допоможе розслабитися, зняти тривогу і знизити рівень стресу, особливо, якщо є її регулярно невеликими порціями.

Суглоби


Сік черешні здатний знизити і навіть зняти болі, викликані фізичними навантаженнями. Також добре їсти цю ягоду при ревматоїдних артритах та інших проблеми з суглобами.

Дихальна система

Оскільки в черешні міститься велика кількість вітаміну С, вона допомагає впоратися із симптомами астми, навіть такими, як важкий кашель і задишка. Також з її допомогою можна зменшити спазми в легенях, якщо їх причиною стали фізичні навантаження.

Травна система

Черешня корисна для всієї травної системи: не навантажує її, не може бути причиною печії та болю при виразках дванадцятипалої кишки і печінкових розладах. Ця ягода допомагає нормалізувати травлення і має лише легким проносним ефектом. Також вона буде корисна для людей зі спазматичним колітом.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що медики розкрили несподівану властивість вітаміну С.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!