Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Сезон
черешні вже настав, а значить, пора не тільки запасатися вітамінами і
насолодитися її смаком, але й оздоровлюватися.
Вибираючи
черешню зверніть увагу на колір ягід: вони повинні бути рівномірно забарвленими
і міцними. Запах у стиглої черешні приємний, не повинно бути ніякого натяку на
те, що ягоди вже почали бродити.
Вживання
черешні позитивно позначається на функціонуванні багатьох органів:
У
черешні міститься калій, який сприяє підтриманню нормального
кров'яного тиску. Також цей елемент допомагає компенсувати гіпертензивний
ефект натрію і допомагає підтримувати баланс рідини в організмі. Черешня
корисна тим, хто страждає від анемії, так як є джерелом заліза і
покращує кровообіг.
Черешня
– джерело вітамінів групи В, а значить, допоможе розслабитися, зняти тривогу і
знизити рівень стресу, особливо, якщо є її регулярно невеликими
порціями.
Оскільки
в черешні міститься велика кількість вітаміну С, вона допомагає впоратися із
симптомами астми, навіть такими, як важкий кашель і задишка. Також з її допомогою
можна зменшити спазми в легенях, якщо їх причиною стали фізичні
навантаження.
Черешня
корисна для всієї травної системи: не навантажує її, не може бути
причиною печії та болю при виразках дванадцятипалої кишки і печінкових
розладах. Ця ягода допомагає нормалізувати травлення і має лише
легким проносним ефектом. Також вона буде корисна для людей зі спазматичним колітом.
Раніше
"Коментарі" повідомляли про те, що медики розкрили несподівану властивість вітаміну С.
Новини партнерів
Новини