Головна Новини Здоров'я Похудеть с помощью мыслей оказалось возможным
commentss НОВИНИ Всі новини

Похудеть с помощью мыслей оказалось возможным

Вчені довели, що активна робота мозку сприяє спалюванню калорій

1 липня 2019, 22:50
Поділіться публікацією:
Похудеть с помощью мыслей оказалось возможным

Високі інтелектуальні навантаження здатні зробити благотворний вплив на спалювання жиру в організмі.

До такого висновку прийшли під час своєї наукової роботи вчені з США. Виявилося, що при активній роботі мозку велика частина енергії йде саме на забезпечення його потреб.

Фахівці в області антропології Коледжу мистецтв і наук Вайнберга провели дослідження і встановили, що при збільшенні енергетичних потреб на мозок організм буде втрачати вагу не гірше, ніж при фізичних навантаженнях. Для цього вчені простежили, як з плином часу розвивається мозок людини.

Так, в найбільше навантаження виявляється на мозок в п'ятирічному віці. У цей час він активно розвивається, що призводить до суттєвих енерговитратами, які йдуть на розвиток інтелекту. Вчені підрахували, що в п'ять років мозок людини споживає дві третини всієї енергії, що надходить в організм. Тому в п'ятирічному віці часто відбувається зниження ваги дитини.

А ось далі мозкова активність знижується, і мозок починає споживати все менше енергії, що в результаті призводить до різкого стрибка маси тіла. Однак, як кажуть американські дослідники, ми можемо впливати на енергоспоживання мозку, особливо в дитячому віці. Таким чином, чим активніше мозок дитини буде розвиватися, тим менше жирових відкладень буде робити організм. За словами фахівців, в дорослому віці це допоможе легше контролювати вагу і не мати хронічних проблем з ним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://zdorovia.com.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!