Головна Новини Здоров'я МОЗ закликає регіони проводити спецоперації для подолання кору
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ закликає регіони проводити спецоперації для подолання кору

З початку року від ускладнень померли 18 людей

2 липня 2019, 09:31
Поділіться публікацією:
МОЗ закликає регіони проводити спецоперації для подолання кору

Міністерство охорони здоров'я закликає регіони проводити спецоперації з подолання спалахів кору. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Міністерство охорони здоров'я України спільно з Центром громадського здоров'я закликають регіони провести спецоперацію з подолання спалаху кору. Вже почалася підготовка з координації таких заходів, проведено наради з представниками всіх областей", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з початку року на кір захворіли понад 55 тисяч українців, а від ускладнень кору померли 18 людей.

В відомстві нагадали, що в червні завершилася спецоперація в Хмельницькій області. Там в рамках додаткових заходів з імунізації щеплення отримали 9 тис. дітей і 11 тис. дорослих, і зараз захищені від хвороби 96,5% дітей, що відвідують дитячі садочки та школи області.

Відомо, що кір — дуже заразне інфекційне захворювання, що передається від хворого людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто під час чхання, кашлю або розмови з хворим. Захворювання може мати тяжкий перебіг і призвести до серйозних ускладнень — пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку (енцефаліту).

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Кривому Розі зареєстровано новий випадок ботулізму, в реанімацію потрапила 11-річна дівчинка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!