Головна Новини Здоров'я Вчені оцінили вплив соцмереж на життя людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені оцінили вплив соцмереж на життя людини

«Мережевики» піддаються більшому впливу стресу і тривоги

2 липня 2019, 13:30
Поділіться публікацією:
Вчені оцінили вплив соцмереж на життя людини

З моменту появи соціальних мереж і масовості їх використання, вчені проводять дослідження їх впливу на психіку і життя людини. Про це повідомляє видання "Акценти".

Так, проведене в Британії дослідження довело, що люди, які проводять багато годин у соціальних мережах мають підвищений рівень тривоги і стресу. В експерименті взяли участь понад 1500 молодих людей у віці від 12 до 25 років.

Респонденти заявили, що поганий настрій відчувається внаслідок порівняння себе з іншими, а також пов'язано з ефектом постів — негативні і депресивні пости викликають такі ж емоції у читачів.

Опитування свідчать, що жінки, які проводять багато часу в соціальних мережах, відчувають себе нещасними і невпевненими у собі на тлі більш успішних. Дівчата ж 20-25 років відчувають незадоволеність своїм тілом, більш старше покоління завищує очікування щодо своєї кар'єри і самореалізації.

Також дослідження показали, що "мережевики" піддаються більшому впливу стресу, ніж ті, хто використовує мережі не більше 30 хвилин на день. У них є почуття пригніченості, самотності.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що лікарі назвали звичку, підвищує ризик інфаркту в 13 разів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!