Головна Новини Здоров'я Прийом йоду підвищує IQ майбутньої дитини, - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Прийом йоду підвищує IQ майбутньої дитини, - дослідження

Від харчування мами залежить набагато більше, ніж можна уявити

2 липня 2019, 16:30
Поділіться публікацією:
Прийом йоду підвищує IQ майбутньої дитини, - дослідження

Американські вчені прийшли до висновку, що вживання вагітною продуктів або харчових добавок, що містять йод, допомагає попередити розвиток розумової відсталості у дитину. Про це повідомляє "Nashamama".

Фахівці проаналізували дані населення 32 країн світу. За даними дослідження, дефіцит йоду зафіксований у майже 2 млрд людей, у тому числі 241 млн дітей у віці 6-12 років.

Згідно результатами досліджень, дефіцит йоду під час вагітності може призвести до суттєвих психічних розладів та затримці розвитку у дітей, що негативно впливає на рівень IQ.

За словами співавтора дослідження Кейт Джоллі, наукового співробітника Університету Бірмінгема (Великобританія), дефіцит йоду під час вагітності є провідною причиною виникнення відсталості у дітей. Вчені стверджують, що навіть помірний дефіцит йоду у майбутніх мам підвищує ризик народження дітей з низьким рівнем коефіцієнт інтелекту.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що дослідники з Орхуського університету Данії порівняли фертильність чоловіків з різним режимом сну і з'ясували цікаву закономірність.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!