Головна Новини Здоров'я Супрун розповіла про вогнища зараження правцем
commentss НОВИНИ Всі новини

Супрун розповіла про вогнища зараження правцем

Безкоштовно вакцинуватися можуть як діти, так і дорослі

3 липня 2019, 09:25
Поділіться публікацією:
Супрун розповіла про вогнища зараження правцем

В Україні нещодавно був зареєстрований випадок правця – це небезпечне захворювання, яке може призвести до летального результату. У зв'язку з цим в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун поділилася інформацією про хворобу, її симптоми і вогнища зараження. Про це вона написала на своїй сторінці в фейсбук.

"Правцем можна заразитися, коли спори бактерій, які викликають хворобу, потраплять в рану через поріз або укус тварини, або через порізи гострими предметами і уламками деревини", — написала вона.

Постраждалий може відчути перші симптоми через 3-20 днів після зараження, все залежить від індивідуальних особливостей організму і віку людини. Як правило, під час недуги з'являються спазми м'язів тіла, зокрема — стиснення щелеп, вирячені очі, судоми, проблеми з диханням і ковтанням. У таких випадках необхідна термінова медична допомога.

Захистити себе від хвороби можна за допомогою вакцини, так як ефективних ліків від правця не існує. Відповідно до календаря профілактичних щеплень, діти від правця повинні бути щеплені в 2, 4, 6, 18 місяців, 6 років та 16 років. Надалі потрібно ревакцинуватись від хвороби кожні 10 років.


Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Львівській області 12-річний хлопчик заразився на правець через подряпину на коліні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!