Головна Новини Здоров'я В Україні зафіксований випадок рідкісного виду лихоманки
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зафіксований випадок рідкісного виду лихоманки

Вакцини від цієї хвороби не існує

3 липня 2019, 09:10
Поділіться публікацією:
В Україні зафіксований випадок рідкісного виду лихоманки

На минулому тижні неподалік Кременчука, у Кобеляцькому районі Полтавської області був зареєстрований випадок лихоманки Західного Нілу. Про це повідомляє "Полтавський обласний лабораторний центр".

"Це проблема актуальна для Полтавської області. Захворювання реєструється в Україні з 2006 р. і входить в число "забутих інфекцій"", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в 2018 році по області було зареєстровано 8 випадків захворювання. Від недуги страждали 2 жінки та 6 чоловіків у віці від 40 до 74 років.

Серед перших симптомів: підвищення температури тіла, погане самопочуття, слабкість, головний біль, а також біль у м'язах, суглобах, висип, кашель, нудота, порушення координації, втрата свідомості.

Зазначається, що інкубаційний період зазвичай становить від 3 до 14 днів. Найчастіше захворювання зустрічається в Африці, Європі, на Близькому Сході, в Північній Америці та Західній Азії. У природі ВЗН передається між птахами і комарами. Вакцини від цієї хвороби не існує.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Молдові від неправильного лікування корости та педикульозу померло п'ятеро дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!