Головна Новини Здоров'я Лікарі назвали просте і доступне джерело вітаміну D
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі назвали просте і доступне джерело вітаміну D

Експерти планують провести додаткові дослідження

3 липня 2019, 10:15
Поділіться публікацією:
Лікарі назвали просте і доступне джерело вітаміну D

Вчені заявляють, що гриби гливи є простим і доступним джерелом вітаміну D, який при туберкульозі покращує реакцію організму пацієнтів на препарати. Про повідомляє "Medikforum".

Фахівці Гогенгеймського університету (Німеччина) звертають увагу медичної спільноти на гриби гливи. Проведене ними дослідження показало, що "вітамін D, отриманий з глив під впливом сонця, є потенційним додатковим засобом лікування туберкульозу".

Автори нової роботи вважають, що варіантом вирішення проблеми захворювання може стати використання цих грибів. Вітамін D, який синтезується в них під впливом сонячного світла добре засвоюється організмом. Завдяки вітаміну ефективність лікування туберкульозу підвищується, продемонстрував експеримент.

Група пацієнтів з туберкульозом, які приймали лікарські препарати, протягом 4 місяців вживали на сніданок бутерброди з грибами, що містять 146 мікрограмів вітаміну D. Вчені виявили, що під дією вітаміну в організмі цих пацієнтів вироблялося антимікробне з'єднання, яке бореться з бактеріями туберкульозу. За словами дослідників, у пацієнтів спостерігалося значне поліпшення імунологічних реакцій. 95% пацієнтів після вживання глив показали найменші бали тяжкості туберкульозу.

Тепер вчені мають намір провести додаткові дослідження про дію вітаміну D в більш великих групах пацієнтів з туберкульозом.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що медики розкрили несподіване властивість вітаміну С.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.medikforum.ru/
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!