Головна Новини Здоров'я Дієтологи розповіли, яка їжа піднімає настрій
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтологи розповіли, яка їжа піднімає настрій

Існує тісний зв'язок між споживаною їжею і самопочуттям

3 липня 2019, 10:00
Поділіться публікацією:
Дієтологи розповіли, яка їжа піднімає настрій

Мексиканські вчені розповіли про продукти, які допоможуть бути не тільки здоровим, але і щасливим. Про це повідомляє "Сhange".

У ході дослідження були проаналізовані 1700 хімічних речовин з багатьох популярних продуктів. Експериментаторам вдалося з'ясувати, що деякі з них за своїм хімічним складом схожі з речовинами, що входять до складу популярних антидепресантів.

Яйця. Доведено, що вживання яєць робить людину добрішою. Яйця містять триптофан, з якого утворюється серотонін, відповідальний за підняття настрою.

Сьомга. Вживання м'яса сьомги знімає напругу, покращує настрій і допомагає в боротьбі з депресією. Завдяки своїм корисним властивостям риба знімає нервове напруження і допомагає відновити працездатність мозку.

Зерновий хліб. Цей продукт можна назвати природним антидепресантом.

Шоколад. Відмінний природний антидепресант. Какао, що міститься в шоколаді, сприяє виділенню серотоніну, який покращує настрій.

Свіжі і заморожені ягоди. Вони містять антиоксиданти, які підвищують стійкість до стресу. У них багато вітаміну C, який послаблює відчуття тривоги.

Червоне м'ясо. Результати недавніх досліджень показали, що червоне м'ясо значно покращує настрій, а відмова від нього подвоює ризик депресії.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що вчені назвали небезпеку від надмірного споживання солі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!