Дієтологи розповіли, яка їжа піднімає настрій
Існує тісний зв'язок між споживаною їжею і самопочуттям
Мексиканські вчені розповіли про продукти, які допоможуть бути не тільки здоровим, але і щасливим. Про це повідомляє "Сhange".
У ході дослідження були проаналізовані 1700 хімічних речовин з багатьох популярних продуктів. Експериментаторам вдалося з'ясувати, що деякі з них за своїм хімічним складом схожі з речовинами, що входять до складу популярних антидепресантів.
Яйця. Доведено, що вживання яєць робить людину добрішою. Яйця містять триптофан, з якого утворюється серотонін, відповідальний за підняття настрою.
Сьомга. Вживання м'яса сьомги знімає напругу, покращує настрій і допомагає в боротьбі з депресією. Завдяки своїм корисним властивостям риба знімає нервове напруження і допомагає відновити працездатність мозку.
Зерновий хліб. Цей продукт можна назвати природним антидепресантом.
Шоколад. Відмінний природний антидепресант. Какао, що міститься в шоколаді, сприяє виділенню серотоніну, який покращує настрій.
Свіжі і заморожені ягоди. Вони містять антиоксиданти, які підвищують стійкість до стресу. У них багато вітаміну C, який послаблює відчуття тривоги.
Червоне м'ясо. Результати недавніх досліджень показали, що червоне м'ясо значно покращує настрій, а відмова від нього подвоює ризик депресії.
Раніше "Коментарі"
повідомляли про те, що вчені назвали небезпеку від надмірного споживання солі.