Головна Новини Здоров'я Вчені розповіли про шкоду стресу під час вагітності
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли про шкоду стресу під час вагітності

Високий рівень кортизолу впливає на мозок майбутньої дитини

3 липня 2019, 11:50
Поділіться публікацією:
Вчені розповіли про шкоду стресу під час вагітності

Стресовий стан спонукає організм виробляти гормон кортизол, який руйнує зв'язки між клітинами мозку в областях, відповідальних за емоції новонароджених. Про це повідомляє "mir24.tv".

Вчені з Університетської клініки Шаріте в Берліні визначили рівень кортизолу у 70 вагітних жінок. Учасниці здавали аналізи на ранніх, середніх і пізніх терміни. Коли дитині виповнився місяць, їм зробили МРТ-обстеження.

Через два роки автори дослідження опитали 45 жінок, щоб дізнатися – чи здаються їх діти сумними, самотніми, стривоженими або сором'язливими, і як часто це відбувається. Також матері розповіли, немовлята відчувають проблеми зі сном, чим вони захоплюються і як ладнають з оточенням.

Виявилося, що високий рівень кортизолу під час вагітності впливає на мозок дитини, а точніше – на те, як різні галузі можуть взаємодіяти один з одним (це показало МРТ).

Вже у дворічному віці у дітей можуть розвиватися і тривожні депресії розлади. Але це справедливо тільки для дівчаток. Точну причину такої взаємозв'язку вчені виявити не змогли – можливо, жінки від природи більше емоційні.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що закордонні медики назвали ризики, пов'язані з народженням дітей в пізньому віці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!