Рубрики
МЕНЮ
Виталий Войчук
Переважно
печія буває при підвищеній кислотності шлункового соку, з'являється через
30-45 хвилин після їжі як результат закидання кислого вмісту шлунку в
стравохід, зрідка натщесерце. Про це повідомляє видання "Новости Ю".
Медичні
експерти розповіли про трьох шкідливих звичок, які можуть викликати печію.
-
Тугий пояс або туга спідниця – вони здавлюють живіт і підвищують внутрішньочеревний
тиск. Всередині самого шлунка тиск теж підвищується його вміст
починає переміщатися вгору. У підсумку печія може зберігатися досить тривалий час.
Для профілактики краще перейти на більш еластичні тканини, які не будуть так
здавлювати живіт.
-
Відпочинок після прийому їжі в горизонтальному положенні. Коли ми лягаємо, то частина
їжі, яка знаходиться в шлунку, потрапляє в стравохід. Підвищений тиск в
шлунку, яке утворюється через те, що соляна кислота починає
перетравлювати їжу, продавлює стравохідний сфінктер – частина вмісту шлунка
потрапляє в стравохід. За рахунок цього пацієнт отримує печію і больові відчуття за
грудиною. Щоб подібне не відбувалося, після прийому їжі рекомендовано
протягом години практично не лягати, а трохи походити. Втім, якщо
лягти на лівий бік по великій кривизні шлунка, то ймовірність розвитку
печії буде меншою.
-
Переїдання. Є їжа, яка буквально розслабляє стравохідний сфінктер. Це
солодкі продукти, молоко, вершки, жирні продукти – якщо ви після їжі
з'їли торт, який містить велику кількість жирного крему, то печія вам
забезпечена. Кава не є стовідсотковим продуктом, який розслаблює
сфінктер, але збільшує ймовірність розслаблення сфінктера. Якщо ви випили
каву натщесерце і додали сигарету, то вплив кофеїну і нікотину може
розслабити сфінктер дуже серйозно – печія у вас виникне.
Раніше
"Коментарі" повідомляли про те, що лікарі визначили головну причину слабкого імунітету.
Новини партнерів
Новини