Головна Новини Здоров'я Українець витрачає на ліки $73 в рік, - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Українець витрачає на ліки $73 в рік, - дослідження

В країнах Європи цей показник істотно вище

3 липня 2019, 17:10
Поділіться публікацією:
Українець витрачає на ліки $73 в рік, - дослідження

Жителі України в 2018 році витратили на ліки в середньому $73 на людину, тоді як у 2016 році цей показник становив $54. Про це повідомляє видання "Гордон".

Такі дані надали в інфографічному довіднику "Фармацевтика України 2019", підготовленому компанією Top Lead за підтримки фармацевтичної компанії "Дарниця", юридичної фірми Aequo і Торгово-промислової палати України.

В довіднику зазначається, що в країнах Європи витрати на ліки суттєво вище, ніж в Україні. В Естонії цей показник становить $258, у Португалії – $279, у Швеції – $509, в Норвегії – $613, в Ісландії – $764.

Автори дослідження звертають увагу, що 99% витрат на лікарські засоби в аптечному сегменті фінансує безпосередньо населення України. В той же час у країнах Європи істотна частина витрат покривається за рахунок медичної страховки і державних програм. Таким чином, факторами росту споживання ліків в Україні можуть стати державне фінансування і розвиток страхування.

"Зростання споживання в найближчі роки забезпечать не тільки зростання доходів українців. 99% препаратів громадяни України купують за власні гроші. У той же час в США і Євросоюзі більшу частину витрат на ліки покривають страхування і державні програми підтримки охорони здоров'я", – зазначив голова ради директорів "Дарниця Груп" Дмитро Шимків.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що направлення на лікування за кордоном отримали майже 300 українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!