Головна Новини Здоров'я Вчені розповіли, як розвинути інтелект
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, як розвинути інтелект

Збагачувати свій інтелект потрібно щодня

4 липня 2019, 12:05
Поділіться публікацією:
Вчені розповіли, як розвинути інтелект

Американські вчені Орегонського університету науки і охорони здоров'я встановили, що допомагає поліпшенню мозку та інтелекту. Про це повідомляє видання "Politeka".

Під час експерименту над мишами дослідники з'ясували, що фізична активність сприяє роботі гена, який відповідає за контакт нейронів у гіпокампі. Остання ділянка мозку пов'язана з формуванням пам'яті.

Фахівці вивчали роботу центральної нервової системи, коли миші бігали в колесі. Невеликі гризуни подолали за дві години кілька кілометрів.

Такі навантаження порівнянні з чотирьох тисяч людських кроків. У результаті у мишей відбувалися посилені контакти між нервовими клітинами. Головну роль у такому формування грав ген Mtss1L, що кодує білок, який сприяє вигинам клітинної мембрани. На поверхні нейронів з'являються дендритні шипики, що створюють синаптичні з'єднання.

Таким чином, вчені  впевнені, що сприяють розвитку інтелекту регулярні короткочасні вправи. У результаті фізкультури підвищується здатність до навчання і покращується пам'ять.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що дієтологи розповіли, яка їжа піднімає настрій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Politeka
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!