Названо продукти, які не можна розігрівати в мікрохвильовій печі
Мікрохвильова піч є одним з найбільш популярних побутових приладів
Ми звикли розігрівати їжу в мікрохвильовій печі: це швидко, просто і зручно. Однак існують продукти, які не слід підігрівати з використанням цього обладнання, тому що вони повністю втрачають свої корисні властивості і навіть можуть стати небезпечними для організму. Про це повідомляє видання "twnews".
Кисло-молочні продукти
Такі продукти краще не розігрівати в мікрохвильовій печі. Справа в тому, що молоко згорнеться і скисне. Це відбувається з усіма видами кисломолочної продукції. Крім того, у складі таких продуктів є корисні для травлення біфідобактерії.
Зелень
Петрушка, кріп, шпинат, кінза – цю та іншу зелень не можна розігрівати в мікрохвильовій печі. Від цього всі корисні властивості будуть губитися. Більш насиченим стає вплив нітратів, які містяться в зелені. До того ж подібні продукти, розігріті в мікрохвильовці, здатні викликати отруєння і розлад шлунка.
Гриби
В ідеалі гриби потрібно їсти відразу після приготування. Однак ми розуміємо, що це не завжди можливо зробити, тому люди змушені гріти страви з цим продуктом в мікрохвильовці. Але це призводить до того, що гриби стають абсолютно марні – білки в їх складі руйнуються, утворюються здуття і важкість у животі.
Яйця
Це справжня протеїнова бомба – яйця категорично не можна розігрівати мікрохвильовці. Вся справа в тому, що підігрів такого продукту буде вивільняти токсини, шкідливі для травлення людини. Крім того, при їх розігріванні відбувається виділення водяних парок. Якщо продукт знаходиться в оболонці, то створюється внутрішній тиск, який може призвести до вибуху. При цьому не завжди яйця вибухають в мікрохвильовці. Можливо таке і в момент, коли їх вже дістали.
Яловичина
Розігрівати в мікрохвильовці яловичину – це підвищення вмісту канцерогену. До того ж змінюється структура молекул протеїнів, жирів, вітамінів у продукті.
Курка
Треба зауважити, що розігрівати в мікрохвильовій печі білкові продукти в принципі не варто. Це стосується і курячого м'яса в тому числі. Його білкова структура змінюється, що може призвести до розладу шлунку. Гріти треба так, щоб м'ясо було теплим рівномірно всередині і зовні, а мікрохвильовка не дозволяє такого зробити. В результаті неправильна структура позбавляє всякої продукту цінності і призводить до проблем з травною системою.
Картопля
Тут теж не все так гладко, як може здатися. Картопля буде зовсім інакше засвоюватися після того, як ви його розігріли в мікрохвильовці. Крохмаль розпадається і призводить до відкладення жирів. Тому краще їсти її холодною або ж гріти в духовці.
Заморожені продукти
Зрозуміло, ми хочемо полегшити собі життя і кладемо заморожені продукти в мікрохвильовці, щоб збільшити швидкість розморожування. Але цього робити не варто. Особливо це стосується ягід, наприклад, полуниці, вишні або журавлини. Вся справа в тому, що мікрохвилі знищать до 60% вітаміну С та інших корисних речовин, що зробить продукт абсолютно безглуздим. В ідеалі їх треба розморожувати під впливом кімнатної температури.
Раніше "Коментарі" повідомляли про те, дієтологи розповіли, яка їжа поднимаетнастроение.