Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Ми
звикли розігрівати їжу в мікрохвильовій печі: це швидко, просто і зручно.
Однак існують продукти, які не слід підігрівати з використанням цього
обладнання, тому що вони повністю втрачають свої корисні властивості і навіть
можуть стати небезпечними для організму. Про це повідомляє видання "twnews".
Кисло-молочні
продукти
Такі
продукти краще не розігрівати в мікрохвильовій печі. Справа в тому, що молоко згорнеться
і скисне. Це відбувається з усіма видами кисломолочної продукції. Крім того,
у складі таких продуктів є корисні для травлення біфідобактерії.
Зелень
Петрушка,
кріп, шпинат, кінза – цю та іншу зелень не можна розігрівати в мікрохвильовій печі.
Від цього всі корисні властивості будуть губитися. Більш насиченим стає
вплив нітратів, які містяться в зелені. До того ж подібні продукти,
розігріті в мікрохвильовці, здатні викликати отруєння і розлад шлунка.
Гриби
В
ідеалі гриби потрібно їсти відразу після приготування. Однак ми розуміємо, що
це не завжди можливо зробити, тому люди змушені гріти страви з цим
продуктом в мікрохвильовці. Але це призводить до того, що гриби стають
абсолютно марні – білки в їх складі руйнуються, утворюються здуття і
важкість у животі.
Яйця
Це
справжня протеїнова бомба – яйця категорично не можна розігрівати
мікрохвильовці. Вся справа в тому, що підігрів такого продукту буде вивільняти
токсини, шкідливі для травлення людини. Крім того, при їх розігріванні
відбувається виділення водяних парок. Якщо продукт знаходиться в оболонці, то
створюється внутрішній тиск, який може призвести до вибуху. При цьому не
завжди яйця вибухають в мікрохвильовці. Можливо таке і в момент, коли їх вже
дістали.
Яловичина
Розігрівати
в мікрохвильовці яловичину – це підвищення вмісту канцерогену. До того ж
змінюється структура молекул протеїнів, жирів, вітамінів у продукті.
Курка
Треба
зауважити, що розігрівати в мікрохвильовій печі білкові продукти в принципі не
варто. Це стосується і курячого м'яса в тому числі. Його білкова структура
змінюється, що може призвести до розладу шлунку. Гріти треба так, щоб
м'ясо було теплим рівномірно всередині і зовні, а мікрохвильовка не дозволяє
такого зробити. В результаті неправильна структура позбавляє всякої продукту
цінності і призводить до проблем з травною системою.
Картопля
Тут
теж не все так гладко, як може здатися. Картопля буде зовсім інакше
засвоюватися після того, як ви його розігріли в мікрохвильовці. Крохмаль
розпадається і призводить до відкладення жирів. Тому краще їсти її холодною або ж
гріти в духовці.
Заморожені
продукти
Зрозуміло,
ми хочемо полегшити собі життя і кладемо заморожені продукти в мікрохвильовці,
щоб збільшити швидкість розморожування. Але цього робити не варто. Особливо це
стосується ягід, наприклад, полуниці, вишні або журавлини. Вся справа в тому, що
мікрохвилі знищать до 60% вітаміну С та інших корисних речовин, що зробить
продукт абсолютно безглуздим. В ідеалі їх треба розморожувати під
впливом кімнатної температури.
Раніше
"Коментарі" повідомляли про те, дієтологи розповіли, яка їжа поднимаетнастроение.
Новини партнерів
Новини