Головна Новини Здоров'я Вчені вперше знищили ВІЛ у всьому геномі мишей
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені вперше знищили ВІЛ у всьому геномі мишей

Це відкриває шлях до створення повноцінних ліків

5 липня 2019, 14:50
Поділіться публікацією:
Вчені вперше знищили ВІЛ у всьому геномі мишей

Вперше в історії науки американським вченим вдалося видалити ВІЛ з цілого геному лабораторних мишей за допомогою лікыв повільної дії і технології редактури генів. Про це повідомляє MedikForum".

Ця методика може стати основою для створення перших універсальних лікыв проти ВІЛ у людей. Втім, для підтвердження цього необхідно провести дослідження за участю людини, які заплановані на наступне літо.

Вчені використовували препарат повільної дії під назвою ART LASER, який полює за вірусом. А перед його застосуванням вони скористалися програмою CRISPR Cas9 для редактури геному. Цей двоступеневий підхід виявився дивно успішним, оскільки він дозволив повністю видалити ВІЛ з цілого геному у трьох лабораторних мишей. Тепер залишається дочекатися результатів тих же експериментів за участю ВІЛ-інфікованих людей, після чого можна буде говорити про так давно очікуваний прорив у медицині.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в США вчені почали випробування вакцини, яка може запобігти виникненню раку або загальмувати його розвиток.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!