Лікарі назвали ризики від вживання морозива
Перепади температури можуть спровокувати застуду
В жарку літню погоду люди намагаються охолоджуватися, через що нерідко підривають здоров'я. Про це повідомляє видання "Новости Ю".
Найбільш небезпечними в таких випадках є кондиціонери, але лікарі радять також більш обережно вживати морозиво, оскільки при підвищеній температурі повітря холодний продукт може негативно позначитися на здоров'ї.
Люди намагаються з'їсти продукт відразу ж після придбання, коли він ще не нагрівся і не почав танути, але розпалена гортань і дихальні шляхи у такому випадку отримують термічний стрес, і це нерідко призводить до виникнення ГРЗ та простудних захворювань, розповів доктор Андрій Тяжельников.
Такий ефект відбувається і при вживанні сильно охолоджених, і особливо газованих напоїв. Фахівець радить втамовувати спрагу ледь охолодженою водою і пити її маленькими ковтками. Також підходять морс, чай і компот, а ось кава та молочні коктейлі не кращий вибір.
Раніше "Коментарі"
повідомляли про те, що лікарі назвали простий і доступний джерело вітаміну D.