Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
В
жарку літню погоду люди намагаються охолоджуватися, через що нерідко підривають
здоров'я. Про це повідомляє видання "Новости Ю".
Найбільш
небезпечними в таких випадках є кондиціонери, але лікарі радять також
більш обережно вживати морозиво, оскільки при підвищеній температурі повітря
холодний продукт може негативно позначитися на здоров'ї.
Люди намагаються з'їсти продукт відразу ж після придбання, коли він ще не нагрівся і не почав танути, але розпалена гортань і дихальні шляхи у такому випадку отримують термічний стрес, і це нерідко призводить до виникнення ГРЗ та простудних захворювань, розповів доктор Андрій Тяжельников.
Такий
ефект відбувається і при вживанні сильно охолоджених, і особливо газованих
напоїв. Фахівець радить втамовувати спрагу ледь охолодженою водою і пити її
маленькими ковтками. Також підходять морс, чай і компот, а ось кава та молочні
коктейлі не кращий вибір.
Раніше "Коментарі"
повідомляли про те, що лікарі назвали простий і доступний джерело вітаміну D.
Новини партнерів
Новини