Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Вчені
протягом багатьох років сперечалися про користь зеленого чаю. Нові ж дослідження
університету Девіса розкрили секрет цього ароматного напою. Про це повідомляє
"Нуѕег".
Фахівці
з'ясували, що все ж не дарма в Азії напій вважався еліксиром здоров'я. Так, у
зеленому чаї містяться компоненти, які виконують функції антиоксидантів і
дозволяють очищати організм, а також прискорювати обмін речовин, що, у свою чергу,
сприяє ефективному зниженню ваги.
Більш
того, зелений чай містить катехіни, які є потужними антиоксидантами –
флавоноїдами. Тому знижують ризик серцевих нападів і запалення в
кровоносних судинах.
За
словами Челсі Шнайдер, керівника клінічного харчування в онкологічному центрі
Mount Sinai Beth Israel в Нью-Йорку, катехіну EGCG в зеленому чаї більше, ніж у
чорному або білому. Експерт додала, що дана речовина набагато потужніше, ніж
вітаміни С і Е.
Як
відзначили в Американському співтоваристві онкології, ще однією унікальною властивістю
зеленого чаю є зменшення небезпеки виникнення інфаркту, інсульту і
раку яєчників.
Раніше "Коментарі"
повідомляли про те, що вчені виявили нову корисну властивість томатного соку.
Новини партнерів
Новини