Вчені розкрили небезпеку гарячого душу для чоловіків

Любителі занадто гарячого душу ризикують залишитися безплідними

Дослідники з Каліфорнійського університету в ході дослідження з'ясували, що у чоловіків, які зловживають гарячим душем, падає сексуальна активність і знижується можливість запліднення. Про це повідомляє видання "Стрічка".

За словами вчених, у 80% учасників експерименту, які зізналися, що купаються, переважно, під гарячою водою, виявилися проблеми з сечостатевою системою. Зокрема, у них знизилася кількість активних сперматозоїдів, що може закінчитися безпліддям.

Відомо, що душ з гарячою води не тільки знижує кількість активних сперматозоїдів, але і впливає на "запасні", які зберігаються і виробляються в мошонці. Однак найтрагічнішим наслідком гарячого душа може стати падіння рівня тестостерону, що призведе до імпотенції.

Зазначимо, щоб поліпшити ситуацію і не мучити організм безліччю препаратів, вчені винесли важливий вердикт – їжте більше часнику. Крім того, необхідно звернути увагу на свій режим дня, вносьте в нього як можна більше фізичних навантажень, якщо мова не йде про перевтоми на роботі.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що вчені розповіли, як пізній сон впливає на мужскуюфертильность.