Головна Новини Здоров'я Медики розповіли, як швидко позбутися від гикавки
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики розповіли, як швидко позбутися від гикавки

Напад гикавки починається без видимої причини

11 липня 2019, 15:10
Поділіться публікацією:
Медики розповіли, як швидко позбутися від гикавки

Комусь гикавка здається лише тимчасовими труднощами, однак є багато людей, для яких цей стан – це справжня проблема. Про це повідомляє видання "Телеграф".

"Гикавка — це наслідок спазму діафрагми, що викликає приплив повітря в легені, що, в свою чергу, обумовлює різке змикання голосових зв'язок. Існує більше ста причин гикавки, в основній масі нешкідливих", — розповіли фахівці.

Багато способів перемогти гикавку спрямовані на підвищення рівня вуглекислого газу в крові, що послабляє спазм діафрагми. Зокрема, можна затримати дихання, дихати через скручений папір.

Інший метод побороти гикавку зводиться до впливу на блукаючий нерв, що відповідає за узгодженість механізмів дихання і ковтання. У цьому випадку допомагає випити води, пожувати лимон, потримати в роті подрібнений лід. Є радикальний спосіб, запропонований професором медичного факультету Університету Теннессі (США) Френсісом Фесмайером. Він полягає в тому, щоб масажувати пальцями пряму кишку.

За даними BBC Future, більшість таких способів не мають підтвердження у вигляді наукових даних. Але при цьому самі представники науки зазначають: часто механізми народних методів боротьби з гикавкою засновані на знанні людської фізіології і є не просто вигадкою.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, як можна очистити печінку від токсинів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!