Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Супрун назвала звички, які вбережуть від передчасної смерті
commentss НОВИНИ Всі новини

Супрун назвала звички, які вбережуть від передчасної смерті

Ризики можна зменшити в рази, якщо дотримуватись простих правил

14 липня 2019, 10:31 comments1325
Поділіться публікацією:
Супрун назвала звички, які вбережуть від передчасної смерті

Українцям перерахували "три здорові звички", які допоможуть уберегтися від передчасної смерті. Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Керівниця МОЗ порадила постійно контролювати власний тиск і забезпечити собі доступ до лікування, зменшити споживання солі, а також відмовитися від транс-жирів.

"Ці три інтервенції можуть врятувати від передчасної смерті близько 100 млн людей у всьому світі до 2024 року. Такий висновок учені зробили після аналізу глобальних даних популяційних досліджень з цих чинників і оцінок ситуації ВООЗ", — йдеться в повідомленні.

За розрахунками дослідників, збільшення доступу до регулярного лікування артеріальної гіпертензії на 70 % потенційно може врятувати від передчасної смерті близько 39,4 млн осіб. Скорочення споживання солі на 30 % — 40 млн смертей, відмова від транс-жирів — 14,8 млн. І це все протягом 25 років, якщо почати впроваджувати ці інтервенції вже зараз.

За словами Супрун, ризики можна зменшити в рази, якщо дотримуватись простих правил щодня:

- Постійно контролюйте власний тиск. Регулярне вимірювання артеріального тиску допоможе вчасно виявити проблему ще на початковому етапі, звернутися до лікаря і уникнути небажаних наслідків.

- Контролюйте споживання солі. Денна норма солі для людини, яка не має серйозних проблем зі здоров'ям, становить 6 грамів. Це близько однієї чайної ложки. Для дітей норма ще менше: від 1 до 3 років – 2 грама в день, від 4 до 6 – 3 г; від 7 до 10 років – 5 грамів.

- Відмовтеся від транс-жирів у раціоні. Це маргарин в кондитерських виробах і соусах, солодощі з тривалим терміном придатності (кекси, круасани, тістечка), смажені страви (картопля-фрі і пончики), більшість напівфабрикатів (охолоджене тісто, піца, м'які м'ясні та рибні вироби — рибні палички, котлети), чіпси, снеки, сухарики, горішки, попкорн.

Також потрібно намагатися не смажити і не споживати багато смаженої їжі.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Супрун розповіла про підступні напої та "доданий цукор".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!