Головна Новини Здоров'я наше тіло Учені розповіли про небезпеку роботи в нічні зміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Учені розповіли про небезпеку роботи в нічні зміни

Для чистоти експерименту лікарі поставили досліди на собі

14 липня 2019, 13:54 comments1406
Поділіться публікацією:
Учені розповіли про небезпеку роботи в нічні зміни

Вчені з Гонконзького університету з'ясували, що постійний недолік сну через роботу в нічну зміну може значно підвищувати кількість окислювальних пошкоджень ДНК і знижувати їх репарацію. Про це повідомляє видання "Life.ru".

Для чистоти експерименту вчені поставили досліди на собі. Кілька лікарів постійно працювали в нічну зміну, а по її завершенні здавали кров на аналіз. Біохімія та інші дослідження крові показали, що рівень пошкоджень ДНК у "нічних докторів" був значно вище тих колег, які працювали вдень і спокійно спали вночі.

Вчені з'ясували, що постійна робота в стресових для організму умовах збільшує ризик розвитку діабету другого типу, провокує пошкодження серцево-судинної системи.

Нагадаємо, нове дослідження вчених показало, що відпустка продовжує життя людини в тому, що знижує ймовірність появи метаболічного синдрому.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що дослідники з Орхуського університету Данії порівняли фертильність чоловіків з різним режимом сну і з'ясували цікаву закономірність.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!