МОЗ попереджає: морозивом легко отруїтися

Супрун дала українцям кілька життєво-важливих порад на літо

Оскільки традиційне морозиво - це білковий продукт, то, щоб уникнути отримання гострого отруєння, ставитися до його покупки і способам зберігання необхідно також ретельно, як до молока, сирів і сиру.

Про це написала на своїй сторінці Facebook в.о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Крім терміну придатності, слід перевіряти дотримання температурного режиму зберігання морозива - не вище -16 ° С. Дотримання температурного режиму впливає як на зовнішній вигляд, так і на смак морозива. Крім того, температурні коливання можуть призводити до того, що всередині упаковки буде стрімко збільшуватися кількість мікробів. Адже морозиво з самого початку - не абсолютно стерильний продукт ", - позначила держчиновник.

Отже, яким же, на думку Уляни Супрун, має бути морозиво, щоб принести не тільки смакове задоволення в спекотний літній день, але і не принести загрози нашому організму.

▪️ В першу чергу, холодним і щільним, коли отримуєте його з морозильної камери.

▪️Правільноі форми. Якщо верхівка морозива деформований - це може свідчити про порушення температурного режиму при зберіганні.

▪️ Всередині упаковки не повинно бути інею і слідів продукту на упаковці.

▪️ Морозиво повинно мати рівномірну консистенцію.

▪️Вкушая десерт, ви не повинні відчувати кристали льоду, маслянистий смак або "пісок на зубах" (кристали лактози).

▪️На глазурі не повинно бути нальоту або тріщин.

Будь-яка невідповідність свідчить про недотримання режимів збивання, заморожування і зберігання морозива. Безпечніше відмовитися від такого десерту.

Наостанок в.о. міністра додала, що краще в спеку рятує не солодким десертом, а великою кількістю рідини і перебуванням в тіні.