Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені з'ясували, чому жінки старіють швидше чоловіків
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, чому жінки старіють швидше чоловіків

У масштабному дослідженні взяли участь 600 осіб

16 липня 2019, 12:10 comments4291
Поділіться публікацією:
Вчені з'ясували, чому жінки старіють швидше чоловіків

Дослідники з Австрії задалися питанням, чому часто у жінок ознаки старіння проявляються значно сильніше, ніж у чоловіків. Про це повідомляє портал "med2".

Провівши масштабне спостереження, фахівці прийшли до висновку, що всьому виною менопауза, яка знижує еластичність шкіри.

Для того, щоб довести своє припущення, наукові співробітники Віденського університету провели масштабне дослідження, в якому взяли участь близько 600 осіб. Добровольці були різного віку (від 26 до 90 років) та статі, що дало можливість повністю вивчити питання старіння.

Як показало дослідження, найбільшою мірою обличчя людини починають змінюватися приблизно в 40-50 років. Однак у цьому віці жінки починають старіти вдвічі швидше, ніж чоловіки. І пов'язано таке раптове прискорення з менопаузою, впевнені вчені. Тобто ті процеси, які з нею пов'язані.

Під час менопаузи жіночий організм втрачає естроген, а це, в свою чергу, знижує виробництво колагену в організмі. В результаті цієї реакції шкіра починає обвисати, а старіння відбувається значно швидше.

Однак через кілька років втрата необхідного естрогену помітно знижується, а разом з тим падає і швидкість старіння. З цього моменту процес старіння у чоловіків і жінок вирівнюється.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що експерти назвали фрукт, що уповільнює старіння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!