Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікарі попередили про небезпеку популярної ягоди
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі попередили про небезпеку популярної ягоди

Купити кавун у липні - це як зіграти в лотерею

16 липня 2019, 13:05 comments1390
Поділіться публікацією:
Лікарі попередили про небезпеку популярної ягоди

На ринках і в магазинах уже з'явилися перші кавуни. Ці ягоди манять своєю соковитою м'якоттю і свіжим ароматом. Однак в середині липня кавуни можуть таїти в собі небезпеку. Про це повідомляє видання "Newsyou".

За думку фахівців, купівля кавуна на початку липня – своєрідна гра в лотерею. Це пояснюється тим, що ягоди, вже надійшли в продаж, росли в парниках і теплицях, а не в грунті. Для того, щоб вони набирали вагу і стиглість агровиробники часто використовують хімічні складові – мінеральні добрива, кошти від зростання бур'янів і від шкідників. Тобто, кавуни удобрюють з самого початку росту насіння, а потім ще їх обприскують хімічними засобами.

З'їсти таку ягоду можна, але наслідки будуть непередбачуваними від банального отруєння до алергічних реакцій зі страшними наслідками. У будь-якому випадку здоров'я буде підірвано, а настрій зіпсовано.

Медики розповіли також і про симптоми захворювань. Якщо після вживання кавуна почалося запаморочення, болі в животі, діарея, блювання, головний біль, потрібно звернутися до лікаря. Також хімічні елементи здатні нанести і більше серйозної шкоди – порушити роботу ендокринної системи, серцево-судинної та дихальної систем.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що незважаючи на велику кількість корисних речовин, малина може принести і шкоду організму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!