Кардіологи назвали основні ознаки проблем із серцем

На такі прояви варто звернути особливу увагу

Якщо у людини розвиваються хвороби серця, то в першу чергу вона звертає увагу на болі в грудях, серцебиття і задишку — найпоширеніші ознаки. Однак є симптоми, які абсолютно нетипові для подібних захворювань. Про це повідомляє видання "Hronika".

Набряки ніг

Відчуття важкості в ногах, біль, втома, помітна неозброєним поглядом набряклість — все це може бути ознакою хвороб серця. При цьому люди стикаються з подібними симптомами мало не кожен день, списуючи їх появу на втому, біганину, ходіння в незручного взутті, велику кількість випитої рідини. Але іноді без видимих причин може розвиватися набряк ніг. Це може бути пов'язане з хворобами серця, наприклад, серцевою недостатністю.

Андрогенна алопеція

Ще однією нетиповою ознакою хвороб серця є облисіння за чоловічим типом — випадає волосся в тім'яній і лобовій областях, залишаючи крайку нижньої частини черепа. Звичайно, це не обов'язково свідчить про розвиток серцево-судинних хвороб, але все-таки це може бути провокуючим фактором. Дослідження показали, що у лисіючих чоловіків на 23 відсотка вищий ризик хвороб серця, а при повному облисінні ризик збільшується до 36 відсотків.

Жовті горби на шкірі

Ось це точно один з найбільш типових ознак хвороб серця — жовті горбки на шкірі, які називають "ксантом". Вони можуть бути в будь-якому місці: лікті, сідниці, коліна, ступні. Самі по собі горби не є ознакою хвороб серця, але вони вказують на порушення ліпідного обміну в організмі.

Запалені десна

Запалення ясен найчастіше говорить про захворюваннях ротової порожнини. Але в той же час вони можуть бути ознакою хвороб серця. Є таке поняття як "пародонтальний синдром", що являє собою зв'язок між захворюваннями кровоносної системи і ясен.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, як самостійно можна діагностувати інсульт.