Головна Новини Здоров'я наше тіло Кардіологи назвали основні ознаки проблем із серцем
commentss НОВИНИ Всі новини

Кардіологи назвали основні ознаки проблем із серцем

На такі прояви варто звернути особливу увагу

16 липня 2019, 14:50 comments1656
Поділіться публікацією:
Кардіологи назвали основні ознаки проблем із серцем

Якщо у людини розвиваються хвороби серця, то в першу чергу вона звертає увагу на болі в грудях, серцебиття і задишку — найпоширеніші ознаки. Однак є симптоми, які абсолютно нетипові для подібних захворювань. Про це повідомляє видання "Hronika".

Набряки ніг

Відчуття важкості в ногах, біль, втома, помітна неозброєним поглядом набряклість — все це може бути ознакою хвороб серця. При цьому люди стикаються з подібними симптомами мало не кожен день, списуючи їх появу на втому, біганину, ходіння в незручного взутті, велику кількість випитої рідини. Але іноді без видимих причин може розвиватися набряк ніг. Це може бути пов'язане з хворобами серця, наприклад, серцевою недостатністю.

Андрогенна алопеція

Ще однією нетиповою ознакою хвороб серця є облисіння за чоловічим типом — випадає волосся в тім'яній і лобовій областях, залишаючи крайку нижньої частини черепа. Звичайно, це не обов'язково свідчить про розвиток серцево-судинних хвороб, але все-таки це може бути провокуючим фактором. Дослідження показали, що у лисіючих чоловіків на 23 відсотка вищий ризик хвороб серця, а при повному облисінні ризик збільшується до 36 відсотків.

Жовті горби на шкірі

Ось це точно один з найбільш типових ознак хвороб серця — жовті горбки на шкірі, які називають "ксантом". Вони можуть бути в будь-якому місці: лікті, сідниці, коліна, ступні. Самі по собі горби не є ознакою хвороб серця, але вони вказують на порушення ліпідного обміну в організмі.

Запалені десна

Запалення ясен найчастіше говорить про захворюваннях ротової порожнини. Але в той же час вони можуть бути ознакою хвороб серця. Є таке поняття як "пародонтальний синдром", що являє собою зв'язок між захворюваннями кровоносної системи і ясен.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, як самостійно можна діагностувати інсульт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!