Головна Новини Здоров'я медицина майбутнього «Золота» кров: названо самий рідкісний і цінний тип крові
commentss НОВИНИ Всі новини

«Золота» кров: названо самий рідкісний і цінний тип крові

Кров з нульовим резус-фактором є надзвичайно рідкісною

16 липня 2019, 16:50 comments9599
Поділіться публікацією:
«Золота» кров: названо самий рідкісний і цінний тип крові

Золота кров, або кров з нульовим резусом була виявлена тільки у 43 осіб у всьому світі за останні 50 років. Про це повідомляє видання "Facenews".

Що стосується теперішнього часу, то відомо, що на планеті проживає лише дев'ять володарів "золотої крові". Вони знаходяться під постійним наглядом учених, які не перестають вивчати цей тип крові.

Чому вона така цінна і вважається "золотою"? Відповідь на це питання проста: дана група крові підходить для переливання абсолютно всім пацієнтам. Однак бути її власником дуже ризиковано, оскільки, якщо такій людині знадобиться термінове переливання крові, то йому доведеться просити допомоги у інших нині живучих восьми її носіїв.

Пояснення, чому ця кров підходить для переливання власникам всіх груп крові, криється в її складі. Як відомо, вся кров розділяється на типи. На поверхні кожної червоної кров'яної клітини (еритроцита) знаходяться до 342 антигенів — речовин, які запускають виробництво особливих білків-антитіл. Розходження в кількості антигенів і ділить людей на різні групи крові.

Лише близько 160 антигенів з 342 присутні на поверхні еритроцитів у більшості людей у світі, решта зустрічаються вкрай рідко. У "золотої крові" їх взагалі немає. Крім того, вона володіє нульовим резус-фактором. Цим і пояснюється її цінність.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що вчені виявили бактерію, яка здатна змінювати групу крові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!