Названі ягоди, в яких накопичується багато радіонуклідів

Літо - сезон ягід, які вважаються одними з кращих рослинних продуктів

Незважаючи на безліч корисних властивостей, ягоди можуть бути забруднені токсичними речовинами з грунту, зокрема, важкими металами. Про це повідомляє видання "Свідок".

При низькому вмісті калорій ягоди повні поживних речовин, що володіють властивістю відновлювати пошкоджені клітини печінки, активізувати метаболізм, підвищувати імунітет. Але вони можуть бути забруднені токсичними елементами, які активно "приймаються" з ґрунту.

"Ягоди дуже корисні, але вся їх користь може бути нівельована присутністю в ягодах радіонуклідів. Особливо при цьому поширений цезій-137. При високому споживанні ягід він може бути смертельно небезпечним", - повідомила лікар-дієтолог Людмила Бабич.

За її словами, особливо багато важкого металу може акумулюватися в чорниці. В цілому список виглядає так: чорниця; малина; брусниця; ожина; суниці; горобина; калина; журавлина.

Щоб убезпечити себе, лікар порекомендувала уникати покупок продукції на стихійних ринках, а також з чиїхось рук. Купувати ягоди потрібно тільки в легальних місцях, де проводяться перевірки.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що лікарі попередили про небезпеку популярної ягоди.