Аптечка у відпустку: які препарати варто взяти з собою

Щоб відпустка пройшла приємно і без пригод потрібно добре підготуватися

Аптечка під час відпочинку повинна стати для вас такою ж важливою річчю, як паспорт або гаманець. Адже правильно укомплектована аптечка може врятувати ваш відпустку.

Базовий набір аптечки для відпочинку на морі

- Таблетки від захитування. Вони можуть допомогти ще в дорозі до місця призначення. Якщо вас закачує у транспорті, то ці ліки вам необхідні, а якщо подібних випадків не помічалося, то можна взяти "на всякий випадок". Обов'язково варто мати їх при собі, якщо подорожуєте з дитиною.

- Набір лейкопластирів. Всі стикалися з натертими ногами і мозолями. Їх можна отримати навіть в шльопанцях або в'єтнамках. Дрібні подряпини і порізи – також часте явище на відпочинку і не тільки. Пластир захистить від інфекцій дрібні ранки і допоможе їм швидше затягнутися. Лейкопластир – головний мастхев на будь-якому відпочинку.

- Препарати для поповнення об'єму рідини та електролітів в організмі. Вони можуть знадобитися при діареї і запобігти зневодненню.

- Сонцезахисний крем. Його необхідно брати широкого спектру, з максимальним фактором захисту і водостійкий.

- Жарознижуючі знеболюючі засоби. Головний біль і температура можуть з'явитися від перепадів тиску, зміни часових поясів, клімату і так далі. До таких ситуацій потрібно бути готовим завжди і покласти в аптечку Ібупрофен, Аспірин або Парацетамол.

- Протизапальні препарати. До таких відноситься Мефенамінова кислота, яка володіє жарознижуючими і аналгетичними властивостями.

- Антисептики. Їх варто брати, якщо ви подорожуєте в місцях, де немає можливості промити рану чистою водою.

- Протигерпетична мазь. Під впливом ультрафіолетових променів герпес може виникнути у будь-якої людини, тому мазь необхідно брати з собою на відпочинок.

- Сорбенти. На відпочинку це важливий препарат, адже саме в цей час люди починають вживати велику кількість їжі і алкоголю. Сорбенти допоможуть пережити ці непрості моменти для організму.

- Антигістамінні засоби. Це необхідні ліки, якщо ви страждаєте від алергії. Візьміть їх з собою, навіть якщо вважаєте, що у вас немає алергії: у новій обстановці вона може проявитися.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що як створити собі гарний настрій.