Британські вчені створили унікальний метод дослідження генів

Це дослідження надасть великий вплив на науку

Британські вчені розробили новий обчислювальний спосіб вивчення генів для привласнення певних функцій молекул ДНК з невідомим значенням. Про це повідомляє видання "Media.az".

Дослідники з університету Кента вивчили організм з 473 генів бактерії (Mycoplasma mycoides), яка розмножується в багатому поживними речовинами середовищі. Призначення майже третини генів (149) раніше не могли встановити. Новий унікальний обчислювальний спосіб допоміг присвоїти спеціальні функції 66 генам. Вчені встановили, що багато з цих ділянок переносять поживні речовини і виводять залишки з клітки.

"Це відображає потреби організму з мінімальним геномом багатою поживними речовинами середовищі. Якщо організм отримує їх в достатку, то йому не потрібно мати велику кількість генів, які виконують метаболічні функції", — підкреслив професор університету Кента Марк Васс.

Вчені стверджують, що "мінімальний геном складається з набору генів, необхідних для різних форм життєдіяльності, і другого набору генів-посередників, що забезпечують життя в певному середовищі".

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що британські лікарі навчилися визначати рак по пальцях.