Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Вчені з'ясували, що харчові добавки, які зазвичай додають у випічку підвищують ризик розвитку діабету. Про це повідомляє видання "Акценти".
Експерти з гарвардського університету з'ясували, що харчова добавка пропіонат, негативно впливає на обмін речовин, а також підвищує ризик діабету.
Пропінати — це солі або ефіри пропіонової кислоти, які додають у випічку, сири, а також практично у всі продукти, які потрібно зберігати без цвілі. Таким чином вони підвищують термін придатності того або іншого продукту.
Щоб з'ясувати, як пропиінати впливають на організм вчені давали їх спочатку мишам. Після тривалого вживання пропінатів у них підвищився гормон глюкагону, який змушує печінку викидати глюкозу в кров. А також гормону норадреналіну, який не тільки керує кров'яним тиском, але і також підвищує кількість цукру в крові. Через це рівень цукру в організмі мишей зріс у 20 разів. Також у них з'явилася стійкість до інсуліну, що свідчить про те, що наближається діабет другого типу.
Такі ж дослідження провели на людях, і вони показали такий же результат. Таким чином з'ясувалося, що пропінати дійсно підвищють ризик розвитку діабету другого типу. Тому вчені рекомендують мінімізувати його вживання в їжу.
Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що якісь спеції підвищують імунітет.
Новини партнерів
Новини