Дієтолог розповіла про шкоду і користь бургерів
І порадила їсти їх не частіше разу на тиждень
Експерт в області здорового харчування Антоніна Стародубова звернулася до всіх любителів соковитих і хрустких бургерів: "Включайте їх в раціон за принципом: чим рідше, тим краще".
Так, за її словами, бургери - це їжа, багата калоріями. Калорійність одного бургера ресторанного виробництва може досягати 350 ккал, а в багатьох випадках вона навіть ще більш висока. У бургери дуже багато насичених жирів, простих вуглеводів і солі - всі ці компоненти надають стимулюючу дію на ріст жирової тканини.
Втім, куди більш здоровою їжею виявляться бургери, приготовані в домашніх умовах. Для цього варто лише замінити булку на цільнозерновий хліб, котлету - з нежирних сортів м'яса - не смажити, а запікати, а також не зловживати, а то і зовсім обійтися без соусів, які збільшують жирність і концентрат калорійності бутерброда.
Дієтолог рекомендує "в прикуску" з бургером є свіжі овочі - чим більше овочів, тим ситний, корисніше і органічніше для обміну речовин буде ваш вечерю!
Нагадаємо, раніше ми писали про способи схуднення без необхідності спортивних тренувань.