Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Медики склали список найбільш небезпечних для здоров'я дієт
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики склали список найбільш небезпечних для здоров'я дієт

Всі дієти дають лише тимчасовий ефект

18 липня 2019, 11:15 comments4908
Поділіться публікацією:
Медики склали список найбільш небезпечних для здоров'я дієт

Фахівці виокремили з усього різноманіття режимів харчування чотири найбільш небезпечних дієти. Про це повідомляє видання "u-f.ru".

Безсольова дієта. На думку дієтологів, це найнебезпечніший спосіб скинути зайву вагу. Спочатку ця дієта була створена для людей, які страждають від захворювань нирок та іншими недугами, що супроводжуються сильними набряками. Але для здорової людини відмова від вживання солі загрожує дефіцитом натрію в організмі. Зазвичай це призводить до розвитку проблем з серцем і нирками. Вага, звичайно, буде стрімко йти наспад, але тільки за рахунок сечогінного ефекту.

Дієта з пониженим вмістом жирів. Повністю виключати зі свого харчування жири ніяк не можна, адже далеко не всі вони шкодять нашому здоров'ю. Дієта такого типу мінімізує обсяг жирних кислот в організмі, що скорочує його ефективність в захисті серця і судин. При цьому, на тлі дефіциту жирних кислот, дуже ускладниться засвоєння цілого ряду вітамінів.

Монодієта — одна з найнебезпечніших. Деякі дівчата під час такої дієти переходять тільки на яблука і кефір, що створює дефіцит практично всього спектру необхідних організму мінералів і вітамінів. Таким чином, домігшись стрункості на цій дієті, ви також станете володарками гастриту, запорів, коліту і проблем з венами.

Система Дюка. Дотримання цієї дієти передбачає переважне вживання білків і зменшення вуглеводів. Але правильне харчування зобов'язане бути диференційованим, а регулярне вживання лише білкових продуктів негативно позначиться на функціонуванні нирок і підвищить ймовірність сечокам'яної хвороби.

Раніше "Коментарі" повідомляли про недоліки та переваги фруктової дієти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!