Головна Новини Здоров'я наше тіло Стоматологи назвали звички, які руйнують зубну емаль
commentss НОВИНИ Всі новини

Стоматологи назвали звички, які руйнують зубну емаль

Ми навіть не усвідомлюємо, що ці дії шкодять стану зубів

18 липня 2019, 15:15 comments6111
Поділіться публікацією:
Стоматологи назвали звички, які руйнують зубну емаль

Стоматологи запевняють, що багато звичних нам речей вкрай негативно відображаються на стані зубів. Про це повідомляє видання "Womanel".

Багаторазове повторення, здавалося б, нешкідливих дій призводить до незворотних наслідків для посмішки і комфорту. Коли ці зміни стають усвідомленими і видимими, вже занадто пізно боротися з цією звичкою, адже цього недостатньо для відновлення нормального стану зубів. Нижче наведені ці звички.

Гриземо насіння зубами. Лузання насіння і відкривання горіхів зубами передбачає хронічне пошкодження зубів, яке являє собою поступове стирання емалі. Із-за цього порушується форма зуба і стає схожа на півмісяць.

Відкушуємо зубами. Це призводить до хворобливості, тріщин і переломів зубів. Крім того, використання зубів дозволяє розкривати конверти і пачки, рвати стрічку, гризти олівці, тримати цвяхи зубами і т. п.

Бруксизм, брусомания. Ці два стани являють надмірне стискання і скрип зубів протягом дня і/або ночі. Найчастіше вони визначаються групою психофізіологічних факторів, таких як стрес. Вони призводять до стирання зубів, зниження укусу, зубної болі і болі в нижній щелепі.

Гриземо нігті. Ця часта шкідлива звичка являє хронічну травму передніх зубів. Додатковим шкідливим фактором є мікробна інфекція багатою мікрофлори, яка розвивається під нігтями.

Куріння. Дотримання жорсткої трубки або сигарети зубами є хронічною травмою, яка призводить до хворобливості і підвищеної рухливості зубів і навіть втрати зубів у довгостроковій перспективі. Може проявлятися у розвитку ряду новоутворень слизової оболонки, навіть злоякісного характеру.

Дихання через рот. Коли немає змін у верхніх дихальних шляхах, дихання через рот повністю пов'язане з шкідливою звичкою. Це призводить до висихання поверхонь зубів і їх схильності до розвитку карієсу.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що стоматологи здивували новими рекомендаціями щодо чищення зубів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!