Фахівці розповіли про небезпечні наслідки лоскоту

Реакція на лоскіт тільки здається виключно позитивною

Вчені з Університету Кентуккі провели анкетування серед 150 дорослих респондентів, які в дитинстві піддавалися лоскоту з боку братів або сестер. Про це повідомляє видання "Newsyou".

У результаті виявилося, що більшість опитаних не відчували задоволення від такого проведення часу, а називали подібне жахливим знущанням.

Фахівці стверджують, що реакція на лоскіт тільки здається виключно позитивною. Насправді ж, сміх є тільки рефлекторною відповіддю організму, тому не варто довго грати з дітьми таким чином. Регіт не дає дитині повідомити про перехід фізичного впливу з приємного на дискомфортне, а подібне може завдати величезної шкоди організму.

Тривалий або дуже інтенсивний лоскіт може викликати шоковий стан, на яке тіло здатне відреагувати дуже сильно. У числі небезпечних наслідків фізичного впливу на шкірний покрив втрата свідомості, блювання і навіть зупинка дихання. Саме тому в стародавньому Китаї і середньовічній Європі лоскіт використовувалася в якості покарання, будучи однією з найбільш витончених тортур.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що названі 5 цілющих властивостей сміху.