Не тільки з України: звідки родом українські міністри

До нинішнього складу Кабінету міністрів України входять уродженці різних областей як нашої країни, так і інших країн

Найбільше в нинішньому Кабміні вихідців з Київської області: міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, міністр інфраструктури Владислав Криклій, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, міністр соціальної політики Марина Лазебна і міністр фінансів Сергій Марченко.

Другим регіоном, багатим на уродженців-міністрів є Львівська область, звідки родом прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр Кабміну Олег Немчінов, і міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

По одному міністру є уродженцями Тернопільської, Хмельницької, Одеської, Запорізької, Дніпропетровської, Донецької, Харківської та Сумської областей.

Варто відзначити, що Україна є батьківщиною не для всіх вітчизняних міністрів:

- міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський народився в російському Комсомольську-на-Амурі;
- керівник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов також народився в Росії, в місті Сковородіно, Амурської області;
- міністр внутрішніх справ Арсен Аваков народився в Азербайджані, в місті Баку;
- керівник Міністерства оборони Андрій Таран родом з НДР - з Франкфурта-на-Одері;
- тимчасово виконуючий обов'язки міністра освіти та науки Сергій Шкарлет народився в Узбекистані, в місті Коканд.

"Коментарі" зібрали в одній інфографіці всіх українських міністрів і розповіли, де кожен з них народився.

Нагадаємо, в.о. голови державної Адміністрації морських портів України Олександр Голодницький і його дружина Алла Мелехіна мають незадекларовану нерухомість в Німеччині на більш ніж 400 тисяч євро.