Власне житло: більшість українців живуть на своїх квадратних метрах

Згідно з офіційними даними, понад 86% жителів країни мають своє житло

Сьогодні в Україні для багатьох придбання власного житла є метою №1. Особливо це стосується молодих людей, які створюють власні сім'ї та хочуть жити окремо від батьків. Тим більше, що в Україні активно триває процес урбанізації: молодь все масовіше їде в місто і все частіше ставить за мету придбати власні квадратні метри.

Водночас за даними президента Конфедерації будівельників України Льва Парцхаладзе, 86,3% українців володіють власним житлом. При цьому, на тлі європейських країн цей показник досить високий. Відсоток власників житла вище тільки в Росії (87,3%), Угорщини (95,8%), Румунії (91,7%) і Литві (90,3%). Про це свідчать дані Євростату.

В інших країнах Європи відсоток власників власного житла нижче, ніж в Україні. При цьому найнижчий показник у Швейцарії - тільки 42,5% жителів країни мають власне житло.

Нагадаємо, в половині районів Києва ціни на довгострокову оренду житла як і раніше нижче карантинного рівня. Кімнати в столиці здають за 3000-4500 грн в місяць, а знявши троячку на трьох, можна заощадити від 1630 до 4500 грн в місяць. Однушки в "університетських" районах великих міст стоять від 6500 до 9000 грн. "Коментарі" з'ясували, де найвигідніше орендувати житло студентам.