Головна Новини Інфографіка 2021 "Близькі до Бога": скільки священників налічується у країнах Європи (Інфографіка)
commentss НОВИНИ Всі новини

"Близькі до Бога": скільки священників налічується у країнах Європи (Інфографіка)

Напередодні різдвяних свят “Коментарі” з'ясували, у якій країні Європи найбільше священнослужителів у пропорції до кількості населення

23 грудня 2021, 21:00 comments4226
Поділіться публікацією:
"Близькі до Бога": скільки священників налічується у країнах Європи (Інфографіка)

Кількість священників у країнах Європи. Колаж: "Коментарі" / Дмитро Романюк

Напередодні різдвяних свят “Коментарі” з'ясували, у якій країні Європи найбільше священнослужителів у пропорції до кількості населення й отримали досить несподіваний результат.

За даними Патріархатів та Автокефальних церков 28 країн Європейського континенту, найменша кількість священників на 100 тисяч населення налічується у Болгарії, де цей показник становить лише 12 осіб. На другому місці за мінімальною кількістю представників культу є Чехія з 19 священнослужителями. До речі, саме ця країна поряд із Нідерландами (з показником 20 на 100 тисяч) нещодавно була визнана найменш релігійною у Європі.

Пропорція у 30 священнослужителів на 100 тисяч населення спостерігається у Німеччині та Угорщині (по 22), Литві (23) та Російській Федерації (28). Приблизно посередині у цій категорії знаходиться й наша країна. В Україні цей показник – 25 осіб. Досить мало, якщо врахувати, що віруючими у нас вважає себе 73% населення (третє місце на континенті).

Найближче до середньоєвропейського показника у 44 представники культу такі країни як Франція (33), Великобританія та Швейцарія (по 36), Швеція (37), Португалія (38), Фінляндія (39), Данія (43), Словаччина (48) й Австрія (50).

Понад 50 представників церкви на 100 тисяч людей можна знайти у Словенії, Ісландії та Хорватії (по 56). Релігійна Ірландія, де лише порівняно недавно було дозволено розлучення, Бельгія та Польща можуть похвалитися 63, 64 та 71 представником культу відповідно. Правонаступниця Речі Посполитої взагалі є найрелігійнішою у Європі. Кількість поляків, які вважають себе віруючими, сягає 86%.

Втім, найбільша кількість священнослужителів проживає зовсім не у Польщі та навіть не в Італії з її величним містом-державою Ватиканом. В Італії на 100 тисяч жителів припадає 83 представники культу. Це лише на 3 особи більше, ніж у Румунії. Абсолютним чемпіоном за кількістю представників церкви у Європі є Греція з показником 88 священнослужителів на 100 тисяч душ населення.

Раніше інтернет-портал "Коментарі" повідомляв про роботу за їжу: яку частину доходу потрібно витратити на покупку мінімального продуктового набору у країнах Європи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!