Головна Новини Інфографіка 2021 Час освіжитися: які українські пляжі вважаються кращими
commentss НОВИНИ Всі новини

Час освіжитися: які українські пляжі вважаються кращими

У 2021 році 18 пляжів України були удостоєні нагороди «Блакитний прапор», яка підтверджує високі стандарти зони відпочинку

24 червня 2021, 18:26 comments1169
Поділіться публікацією:
Час освіжитися: які українські пляжі вважаються кращими

Пляжі, які отримали нагороду "Блакитний прапор". Інфографіка: "Коментарі" / Дмитро Романюк

Після проливних дощів і потужних гроз, які прокотилися країною, в Україні панує нестерпна спека. В такий час найкращим порятунком стане лише можливість опинитися поблизу водойми, що вабить прохолодою. "Коментарі" розкажуть, які пляжі вважаються кращими в Україні, а також скільки "блакитнопрапорних" місць має Європа.

Почнемо з того, що пояснимо, про який "Блакитний прапор" йдеться. Це престижна нагорода, яка присуджується незалежним міжнародним журі по всьому світу протягом уже 26 років — із 1985-го. До слова, перше нагородження відбулося на території Франції.

Отримати "Блакитний прапор" може пляж у будь-якій державі, потрібно лише, щоб місце відпочинку відповідало вимогам, прописаним у 32 пунктах критерійного списку. Сюди входить і чистота навколишнього середовища, й інформованість населення про екологічні особливості місцевості, і якість води, і організація роботи з очищення прибережної зони. Також журі пильно розглядають, як розвивається інфраструктура пляжу і наскільки безпечно перебувати біля водойми відпочивальникам.

Відразу скажемо, що порівняно з багатьма курортними країнами Європи Україна має не дуже велику кількість нагороджених пляжів. Втім, ми все одно можемо пишатися, адже, згідно з інформацією ресурсу BlueFlagGlobal, "блакитнопрапорну" позначку має відразу 18 пляжів.

Чотири з них, на жаль, знаходяться тимчасово поза зоною доступу українців — це територія анексованого Росією Криму. Однак Чайці-1, Arabatka Club Beach, Масандрівському пляжу і Щасливцевому присуджена нагорода "Блакитний прапор".

Ще три "відзначені" зони відпочинку — Чорноморськ, Ruta Family Club Hotel і Yacht Beach належать Одеській області. Також "Блакитним прапором" можуть похвалитися пляжі Good Zone (Дніпропетровська область) і Smaragd (Запорізька область).

Всі інші дев'ять пляжних зон, нагороджених міжнародним журі, знаходяться в Києві. Тож якщо ви живете у столиці або опинитеся в ній проїздом, спрагу до плавання можна буде вгамувати на пляжах у парку "Дружби народів" — "Чорторий", на Долобетському острові — "Молодіжний", в Микільській слобідці — "Веселка", в Гідропарку — "Золотий" і "Дитячий" пляжі, а також "Венеція". Крім того, "Блакитним прапором" володіють Троєщинський пляж, "Галера" в однойменній затоці і зона відпочинку в Пуща-Водиці.

Здавалося б, не так вже й мало гарних пляжів має Україна. Але дуже багатьом європейським країнам ми справді програємо. Однозначним лідером за кількістю "блакитнопрапорних" відміток на пляжах є Іспанія — аж 614! Слідом за нею названа прекрасна Греція — 545 і не менш спекотна Туреччина — 519.

Також нагороду "Блакитний прапор" мають відразу 416 італійських пляжів, 410 — французьких і 372 — португальських. Непогано облаштовують свої пляжні зони в Данії (168 позначок) і Великобританії (127).

Серед країн, які "плентаються у хвості", знаходяться Румунія, Естонія та Сербія з п'ятьма, трьома і лише одним нагородженими пляжами відповідно. Також слід зауважити, що деякі країни Європи взагалі не мають жодної "блакитнопрапорної" зони відпочинку біля водойми.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, яким синоптики прогнозують для українців прийдешній липень.

Також на порталі ми розповідали, де в Україні, на думку експерта, можна непогано провести літню відпустку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!