Головна Новини Інфографіка 2021 Де частіше хворіють, помирають і чим вакцинуються від ковіда в Україні - інфографіка
commentss НОВИНИ Всі новини

Актуально Де частіше хворіють, помирають і чим вакцинуються від ковіда в Україні - інфографіка

Найбільше число летальних випадків від коронавірусу в Україні зафіксовано в Києві, Дніпропетровській і Львівській областях, а захищатися від нього українці "вважають за краще" вакцинами "Короновак" і "Комірнаті"

5 липня 2021, 16:09 comments1511
Поділіться публікацією:
Де частіше хворіють, помирають і чим вакцинуються від ковіда в Україні - інфографіка

Covid-19: вакцинація, регіональна захворюваність і смертність в Україні. Інфографіка: "Коментарі" / Дмитро Романюк

24 лютого цього року в Україні почалася вакцинація від ковід-19. На початку липня, за останніми оперативними даними Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ), оприлюдненими сьогодні, вже майже 2 мільйони 075 тисяч українців зробили щеплення від цього захворювання. Причому, 850 тисяч з них отримали вже дві дози вакцини (або 41% від щеплених). Всього ж, з кінця лютого в Україні було проведено 2 млн 925 тисяч щеплень від коронавірусу.

Самими ж "популярними" вакцинами від коронавірусу в Україні поки є ті, які закуповуються по лінії МОЗ, причому китайський "Коронавак" вже обігнав за кількістю вакцинацій індійський "Ковішелд" (див. Інфографіку), який лідирував раніше. Також більш популярною за "Ковішелда" стала і європейська вакцина "Комірнаті" (більш відома як "Пфайзер"), яку нерідко закуповують великі компанії в Україні для вакцинації своїх співробітників поза закупівель Міністерства охорони здоров'я. На четвертому місці — американська "АстраЗенека", п'ятою стал зареєстрована сьогодні для екстреної вакцинації "Дженсен" фірми "Джонсон і Джонсон". Деякі з цих вакцин векторні, більшість — мРНК-вакцини.

"Коментарі" проаналізували динаміку вакцинації останніх тижнів в Україні й вона показує значні коливання "уподобань" українців в залежності від інформаційних даних з ефективності та побічних явищ тієї чи іншої вакцини в Україні та світі. До прикладу, якщо останній тиждень за оперативними даними Центру громадського здоров'я до п'ятничної смерті вінничанина від вакцинації "Комірнаті", по щоденному числу щеплень лідирувала саме ця вакцина, то вже 4 липня, більшість українців в співвідношенні 10 до 1 вакцинували "Коронаваком" у порівнянні з " Комірнаті ". Також в Україні продовжували робити щеплення "АстраЗенека".

За оперативними даними Центру громадського здоров'я з початку епідемії коронавірусу в Україні інфікувалися 2 237 823 особи, з них одужали вже понад 2 млн 171 тисяча чоловік, а 52 484 осіб визнані померлими в результаті захворювання Covid-19. Найбільше число хворих було зареєстровано в Києві, Харківській, Київській, Одеській, Львівській, Дніпропетровській областях (в кожній — значно більше 100 тисяч хворих). Причому на столицю країни припадає практично кожен день зареєстрований носій коронавірусу. А от найменше хворих поки враховано в Кіровоградській, Миколаївській та підконтрольної частини України Луганської області. Почасти, кореляція з щільністю населення, урбанізацією і чисельністю того чи іншого регіону країни з великими показниками захворюваності ковід-19 простежується. Але з іншого боку, західні області України, які взяли на себе удар першої та другої хвилі коронавируса, поки явно випереджають аналогічні за чисельністю і щільності розселення області центральної, східної, північної і південної частин країни.

За кількістю померлих "лідери" частково збігаються, що і за кількістю хворих — місто Київ, Дніпропетровська, Львівська, Одеська, Київська, Запорізька, Івано-Франківська області (детальніше див. Інфографіку) — в кожному з регіонів зареєстровано понад 2 тисяч смертей. Цікаво, що з числа лідерів за смертністю від коронавірусу "пішла" Харківська область, яка була в "лідерах" по захворюваності — чи то лікують важкі випадки там краще, чи   то статистику померлих від ковіда ведуть дещо по-іншому, ніж інші регіони України. Кожен десятий українець, який помер від ковід-19, "зробив це" в столиці. А ось найменше померлих від коронавірусу в Кіровоградській, Луганській, Херсонській, Волинській, Тернопільській та Рівненській — найменш населених областях.

Нагадаємо, як уже писали "Коментарі", частина гірників Кривого Рогу прищеплюють від коронавірусу під загрозою звільнення.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!