Головна Новини Інфографіка 2021 Де в Україні живуть мільйонери: регіони-лідери
commentss НОВИНИ Всі новини

Де в Україні живуть мільйонери: регіони-лідери

Стало відомо, в яких регіонах України проживає найбільше мільйонерів

26 квітня 2021, 13:54 comments2224
Поділіться публікацією:
Де в Україні живуть мільйонери: регіони-лідери

Де живуть мільйонери в Україні. Інфографіка: Д. Романюк/Comments.ua

Найбільше мільйонерів в Україні проживає в Києві. Про це свідчать дані Державної податкової служби України. Детальніше дізнатися про те, скільки українців задекларували більше мільйона гривень і в яких регіонах живуть українські багатії, можна в інфографіці видання "Коментарі".

Так, 2500 українців задекларували дохід понад 1 млн грн. З яких десять — жителі Києва, які задекларували доходи на суму понад 100 млн грн.

Тоді як загальний задекларований платниками податків дохід в поданих 172 тис. деклараціях становить 29,2 млрд грн. З них 4,8 млрд грн задекларували 19 осіб.

Найбільше мільйонерів проживає в столиці — 1024 людини, Дніпропетровській області — 196, Харківській області — 182, Київській області — 155.

Відзначимо, що найбільший середньорічний дохід одного платника податків досягає 1 092 тис. грн в Києві, 331 тис. грн — в Київській області, 241 тис. грн — в Дніпропетровській і Львівській областях.

Відомо, що в порівнянні з поданими деклараціями станом на 1 квітня 2021 року з аналогічним періодом минулого року, кількість збільшилася на 12%.

Нагадаємо, середня зарплата в Україні, за даними Держстату, становить менше 13 тис. грн. "Коментарі" дізналися в експертів, наскільки і чому дані офіційної статистики можуть відрізнятися від реальних сум, як в Україні підвищити середню зарплату і наблизитися до рівня європейських.

Як писав портал "Коментарі" раніше, НАБУ повідомляє про затримання двох адвокатів, серед яких рідний брат голови ОАСК Павла Вовка — Юрій Зонтов. Їх викрили "на гарячому" в отриманні хабара в 100 тис. доларів для подальшої передачі суддям ОАСК. Також повідомляється про якесь таємне сховище з мільйонами готівки. Експерти спрогнозували, куди може завести ця ситуація і чи буде продовження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!